Rudolf Hasse

Рудолф Ричард Хасе (роден на 30 май 1906 г. в Митвайда , † 12 август 1942 г. в Макеевка при Сталино ) е немски състезател по мотоциклети и състезателни коли .
Подобно на много други състезатели, Рудолф Хасе започва състезания с мотоциклети. Така той печели например през май 1927 г. на Schüttoff 350 cc, пуснат на 1-во състезание по кадрил Badberg на четириъгълника Badberg в Hohenstein-Ernstthal , днешния Sachsenring .

През 1929 г. Хасе превключва на четири колела и е отличен ездач на дълги разстояния, който може да покрива дълги разстояния без почивка. Неговите запазени марки бяха бялата шапка и големите очила, зад които трябваше да си сложи собствени очила. През 1936 г. се присъединява към Auto Union , за което отбелязва най-големия си успех през 1937 г. с победата на Гран при на Белгия . По време на Втората световна война той е първи в подкрепата на войските – главно на Изток – активен: Той изнася филмови лекции за автомобилните състезания от 30-те години. След това той е нает като възпитаник на Technikum Mittweida като техник в офицерско звание в бронираните сили във войната срещу Съветския съюз .

На едва 36-годишна възраст той се разболява сериозно от азиатската дизентерия и умира във военна болница в Макеевка близо до Сталино на източния фронт , където също е погребан. Гробището по-късно е разрушено и днес вече не съществува. В родния му град Митвайда паметник в Новото гробище отбелязва този син на града.

Related Articles

Вашият коментар