HERE Technologies

AUDI AG, в консорциум с BMW Group и Daimler AG, закупи HERE Technologies, една от водещите софтуерни компании за цифрови навигационни карти и базирани на местоположение услуги, от Nokia Corporation в края на 2015 г. Като световно водещ разработчик и Доставчик в тази област, ТУК произвежда цифрови карти за навигация с висока разделителна способност и предлага специфични за региона услуги. Централният проект е ТУК HD Карта на живо. Това осигурява дигиталната основа за бъдещо управление на пилоти. Новата платформа за данни изобразява пространството за движение като триизмерен модел, който показва нов тип прецизност – прецизна до сантиметър вместо метър и динамична вместо статична.

HERE HD Live Map има три слоя: Първият, HD Map, съдържа цифрово изображение на околността. Парапети, пътни знаци, бордюри и подобни неподвижни обекти са ориентирите, към които самоуправляващите се автомобили на бъдещето могат да се ориентират прецизно. Освен това има база данни с информация за хотели, магазини и ресторанти.

Вторият слой на HERE HD Live Map е Live Roads – динамичен слой, който предоставя почти в реално време информация за такива фактори като строителни зони, аварии, операции на аварийни превозни средства и черен лед. Съдържанието на Live Roads идва предимно от сензорите на участващите автомобили. Интелигентният рояк непрекъснато генерира изчерпателна и винаги актуална информация за пътни събития като зелени вълни в градския трафик, промяна на ограниченията на скоростта и наличните места за паркиране.

Третият слой е свързан с хуманизираното шофиране. Бъдещите пилотирани автомобили ще научат от базата данни от ТУК за изборите, които собственикът е направил в конкретна ситуация, наподобяваща настоящата. Това им позволява да променят поведението си при шофиране, за да съответстват на предпочитанията на собствениците.

HERE HD Live Map се състои от плочки, на всеки два километра с два километра. Това позволява да се разгради огромният обем данни на управляеми части. Данните са хоствани в задния фон ТУК. Прехвърлянето на данни от и до колите се осъществява чрез мобилна мрежа. Стандартът LTE вече предлага голям потенциал, но бъдещите решения обещават още по-високи скорости на данни и по-бързо установяване на връзки.

За клиентите на Audi картата прави сложните функции за подпомагане на водача като помощ при задръстване и предупредителния асистент за ефективност още по-прецизни и подобрени по отношение на производителността. ТУК непрекъснато разширява своята мрежа от компетенции чрез добавяне на нови партньори.

Related Articles

Вашият коментар