Audi pre sense 360˚

Audi pre sense 360˚ открива опасност от сблъскване навсякъде около автомобила и инициира специфични мерки за безопасност. Тя включва следните системи за помощник на водача:

• Audi pre sense отпред
• Audi pre sense отзад
• Audi pre sense basic
• Audi pre sense страна

Audi pre sense basic

Audi pre sense basic инициира превантивни мерки за безопасност за пътниците веднага щом разпознае критично състояние на шофиране. Той използва информация от различни системи на превозни средства, за да определи това. Например, той се намесва, ако сензорите за електронен контрол на стабилизирането (ESC) открият пързаляне или силно спиране. Тогава системата затяга предпазните колани на водача и предния пътник електрически, за да намали движенията им напред или странично. Страничните прозорци и плъзгащият се люк се затварят автоматично. В допълнение светлините за предупреждение за опасност се активират, за да сигнализират след трафик.

Audi pre sense отпред и Audi pre sense city

Audi pre sense отпред и Audi pre sense city използват данните на радарните сензори и / или предната камера, в зависимост от модела на автомобила, за да изчислят вероятността от сблъсък. В рамките на ограниченията на системата, тя предупреждава за заплахи от сблъсък и инициира спиране при конкретна скорост на превозното средство. Автомобилите се засичат в скоростта на движение до 250 км / ч (155,3 мили / ч) , пешеходците до около 65 км / ч (40,4 мили / ч) или 85 км / ч (52,8 мили в час) в зависимост от модела, както и велосипедистите , в зависимост от системата.

Ако сблъсъкът е неизбежен, системата предупреждава водача с визуални, звукови и хаптични предупреждения, основани на концепция за многостепенно предупреждение. Ако е необходимо, системата осигурява помощ при спиране, за да намали скоростта на превозното средство или инициира пълно прилагане на спирачката, за да избегне сблъсък при определени обстоятелства. Предприемат се и действия за защита на пътниците. Активират се предупредителните лампи за опасност, предпазните колани са реверсивно затегнати, позицията на седалката е оптимизирана, а прозорците и незадължителният панорамен стъклен люк са затворени.

Audi pre sense отзад

 

Audi pre sense отстрани

Audi pre sense side реагира в случай на сблъсък отстрани. Сред другите използва радарните сензори на кръстовището, за да изчисли вероятността от произшествие, свързано с движение, приближаващо отстрани. Системата може да открие заплахата от странични сблъсъци със скорост до около. 60 km / h (37,3 mph) и прилагайте превантивни мерки, за да защитите пътниците. Те включват: активиране на предпазните светлини, опъване на предпазните колани, оптимизиране на положението на седалките и затваряне на прозорците, както и опционалния панорамен стъклен покрив.

При предстоящ страничен сблъсък с повече от 25 км / ч (15,5 мили / ч) , задвижващите механизми на окачването на опционалното активно окачване на Audi AI повдигат тялото от страната, изложено на опасност с до 80 милиметра (3,1 инча) в рамките на половин секунда , Следователно другото превозно средство удря колата в още по-устойчива на удар зона. Страничните первази и подовата конструкция приспособяват голяма част от силите на удара. Деформацията на кабината и натоварванията, действащи върху пътниците, преди всичко на гръдния кош и корема, се намаляват с до 50 процента в сравнение със страничен сблъсък без вдигане на окачването.

Related Articles

Вашият коментар