Опростеният Audi e-tron GT изглежда сякаш е вдъхновен от тест за вятърни тунели!

Не е често да виждаме кола с толкова стегната, драматична крива, движеща се по върха отпред и отзад. Почти заимствайки от стил, който Lamborghini възприе със своите класики като Countach, концепцията Audi e-tron GT е автономно превозно средство, предназначено за пътуване на дълги разстояния. Тази красива непрекъсната извивка в горната част, тя не придава само аеродинамика на автомобила, но също така позволява на колата да има по-голяма, по-просторна кабина.

Всъщност фокусът върху простората (ако това дори е дума) е може би най-голямата точка на продажба на e-tron GT. Със само две седалки отвътре, безкрайна стая за крака и отделено пространство за съхранение на багажа и чантите ви, e-tron GT е предназначен да си вземете почивка (спирачка?) От шофирането и да я оставите до AI на автомобила, който работи на ниво 5 автономия. Ездачите влизат в колата с помощта на двете си масивни вратички и се посрещат с кабина, която прилича много на стая на колела. E-tron GT не се предлага с волани или управление. Вместо това екранът на таблото за обгръщане общува с вас, поздравява ви при влизане и ви дава актуализации за управление, докато продължите.

Външните интериори на колата също са доста интересни. Автомобилът се характеризира с непрекъснат панорамен люк, който преминава отпред и отзад, а отстрани има дискретни еднопосочни прозорци, които безпроблемно се смесват със страничните панели на автомобила благодарение на използването на полупрозрачна метална боя. Естетиката на e-tron GT отразява Cybertruck по най-различни начини – от използването на сребърна боя и черно стъкло, до сравнително ъгловия дизайн и дори тънките бръсначи и фарове … въпреки че e-tron GT изглежда много по-добре според мен

Дизайнери: Hyojun Shin, Taek Lee & Seonghwan Hong

Related Articles

Вашият коментар