Модулна информационно-развлекателна платформа

От 2012 г. Audi инсталира модулната платформа за информация. Най-новите модели използват третото поколение на тази платформа, която е известна като MIB 2+. Той е най-съвременният във всички критерии за производителност: изчислителна мощност, RAM, графика и енергийна ефективност.

Централният компютър се състои от два блока – базовия модул, който интегрира множество радио тунери, усилвателя, интерфейсите към шините за данни и MMX платката (MMX = Multi-Media eXtension). Основният му компонент е K1 процесор от венчурния партньор на Audi NVIDIA, който комбинира четириядрен основен процесор с графичен процесор със 192 ядра. Той върши работата си около 50 пъти по-бързо от чипа в първото поколение на модулната информационно-развлекателна платформа и контролира MMI дисплеите. Технологията е закръглена от компоненти за стандартите за пренос на данни за Bluetooth, Wi-Fi и LTE и за навигация.

MMX платката е проектирана да бъде модулен модул за приставки. Тя позволява простото актуализиране на хардуера – така че системата да бъде винаги актуална. Audi може да реагира бързо и гъвкаво на бързата последователност на нови иновации в потребителската електроника и да използва потенциала на новите поколения чипове оптимално.

Доменната архитектура, която Audi е внедрила в MIB 2+, е обещаващ подход за цялостната електрическа / електроника архитектура в автомобила. В средносрочен план няколко интелигентно мрежови компютри от домейни ще заменят безброй индивидуални контролни модули, за да образуват централна изчислителна единица.

Related Articles

Вашият коментар