Компресор с електрическо захранване

Компресорът с електрическо захранване (EPC) допълва работата на турбокомпресора (ите) по време на пускане и ускорение при много ниска скорост на двигателя – т.е. винаги, когато няма достатъчно мощност за силно натрупване на въртящ момент в потока на изгорелите газове. Следователно той дава възможност за незабавна отзивчивост и динамично стартиращо представяне от застой. Спортните шофьори ще оценят мощността за преминаване и незабавно подаване на мощност при излизане от крива. В спокоен стил на шофиране, EPC технологията избягва ненужните превключвания на скоростта и по този начин поддържа ниските обороти и разхода на гориво ниски.

EPC работи с постоянно напрежение 48 волта. Той е разположен в пътя на входящия въздух зад интеркулера и е активен в следните две работни състояния: По време на пускане байпасът се затваря и EPC предварително компресира въздушния поток. Това увеличава запълването на горивната камера.

AUDI MEDIA CENTER

При шофиране , ако изискването за натоварване от ускорителя е високо, докато количеството налична енергия в отработените газове е ниско, байпасният капак се затваря и входящият въздух постъпва в EPC, където се компресира за втори път. Компактен електродвигател с мощност до 7 kW ускорява колелото на компресора на EPC до 70 000 об / мин за приблизително 250 милисекунди.

Related Articles

Вашият коментар