Избор на задвижване на Audi

Динамичната система за управление на задвижването на Audi drive select позволява на шофьорите да изпитват различни настройки в своето Audi. Изборът на един от режимите автоматично, комфорт, динамика или ефективност променя характеристиката на важните компоненти на задвижването и окачването от удобно пристрастие до ясно динамичен или особено икономичен на гориво. В индивидуален режим драйверите могат да конфигурират настройката според техните лични предпочитания. Q и allroad моделите също включват allroad и offroad режими, които в комбинация с адаптивното въздушно окачване подстригват колата за шофиране от преодоляната трасе.

Във всички модели Audi drive select влияе върху характеристиките на двигателя и управлението. Допълнителните функции на оборудването могат да разширят броя параметри на настройката (в зависимост от модела).

Те са

автоматична трансмисия
quattro drive
спортен диференциал
адаптивно въздушно окачване с електронно управление на амортисьорите
окачване с управление на амортисьора
динамично управление, управление на всички колела и динамично управление на всички колела
електромеханична стабилна стабилизация на ролката
активно окачване
Матрични LED фарове и HD Matrix LED фарове
околно осветление
автоматична климатизация
адаптивен круиз контрол (ACC) или адаптивна круизна помощ (ACA).

При някои особено спортни модели системата управлява и клапата на отработените газове. Системата се управлява с помощта на системата MMI и в зависимост от съответния модел бутони на централната конзола.

Related Articles

Вашият коментар