Звукова система Bang & Olufsen с 3D звук

Звуковата система Bang & Olufsen с 3D звук предлага завладяваща функция за хай-фи феновете – звук, който включва пространственото измерение на височината. Това постига чрез няколко допълнителни високоговорителя. Интериорът се трансформира в широка звукова сцена, където музиката се развива точно както е записана в концертната зала – без никакви изкуствени ефекти. Зад тази технология стои алгоритъм, който Audi разработи в сътрудничество с Института Fraunhofer в Ерланген. Той прави стерео или 5.1 записи, изчислява информацията за третото измерение и я обуславя за 3D високоговорителите.

В своята най-добра версия Sound & Olufsen Sound System внедрява 3D звук и в задната седалка. Използвайки системата MMI и отделно управление за задните пътници, в зависимост от модела, настройката на звука може да бъде оптимизирана според личните предпочитания – с акцент върху предните или задните седалки или върху всички седалки.

Централният елемент на системата за усъвършенстване на звука Bang & Olufsen в Audi A8 (2017) е усилвател от 1,920 вата, който работи много ефективно благодарение на своята технология Icepower. Цифровият сигнален процесор на системата и 24 канала задвижват 23 високоговорителя с неодимови магнити, които са изключително леки и затова предлагат минимални изкривявания. Алуминиевите решетки за високоговорители с LED ленти подчертават вълните на вратите. Две пищялки се простират от панела с инструменти, когато системата е включена – и двата са класически функции от висок клас на Audi и Bang & Olufsen.

Related Articles

Вашият коментар