(Дистанционен) пилот за паркиране

(Дистанционният) пилот за паркиране и дистанционният пилотен гараж правят паркирането изключително лесно и удобно. И двете системи позволяват на автомобила да се търкаля автоматично в паралелни или перпендикулярни спортове за паркиране или в гараж. Те контролират волана, газа, спирачките и автоматичната трансмисия. Шофьорът или седи в колата (паркинг пилот) или следи маневра отвън чрез смартфон (дистанционен пилот за паркиране и дистанционен гаражен пилот).

Той или тя активира съответните системи, използвайки бутона за паркиране на MMI дисплея. Ако превозното средство се движи с умерена скорост, ултразвуковите сензори измерват местата за паркиране по пътя. Гаражният пилот също използва лазерния скенер. На дисплея на MMI се появява съобщение, когато системата намери подходящо място. Сега шофьорът може да спре, да избере управлението на смартфона в MMI, да излезе и да започне маневра за паркиране от своя телефон. Това става, като натиснете бутона Audi AI в приложението myAudi и го задържите по време на цялата процедура за паркиране. Шофьорът вижда живо изображение от 360-градусовите камери на дисплея на смартфона. Максималното разстояние от колата е шест метра (19,7 фута) . Автомобилът се изтегля в паркинга със скорост до 6 км / ч (3,7 мили / ч) , маневрирайки многократно, ако е необходимо. Колата може да се изтегли само в гараж. След като превозното средство достигне крайното си положение, типтроникът е настроен на P и двигателят и запалването са изключени. Когато отново е време да си тръгнете, водачът може да стартира автомобила с помощта на смартфона и да го накара да се измъкне от мястото за паркиране или от гаража.

Водачът може да стартира и пилота за паркиране, докато все още седи зад волана, като натисне бутона AI на конзолата на централния тунел. Този бутон също трябва да бъде натиснат през цялата процедура за паркиране.

(Отдалечен) пилот за паркиране и дистанционният пилотен гараж функционират интелигентно и удобно. Например седанът може да изтегли в гараж, ако трябва да се движи в дъга, за да го направи. Вътре в гаража колата може да се дърпа много близо до стени и препятствия като мотори – или просто няма да влезе в гаража, ако няма достатъчно място. Иновативният му лазерен скенер е особено полезен тук.

Related Articles

Вашият коментар