Гласовият контрол на естествения език

Гласовият контрол на естествения език разбира много формулировки от ежедневната реч. Всичко, което е необходимо, за да се обадите на контакт, е команда от типа „Искам да се обадя на Питър Милър“. Навигационната система също реагира на естествени езикови входове като „Къде мога да зареждам гориво?“ или „Къде е най-близкият италиански ресторант?“. Новата система за гласов контрол, която също позволява да диктува текстови съобщения, също е достъпна без интернет връзка и също работи с менюто за радио и медии. Гласовият контрол се активира чрез натискане на бутона за гласово управление на волана.

Моделите, които използват модулната информационно-развлекателна платформа 2+ (MIB 2+) и са оборудвани с MMI навигация плюс имат хибриден гласов контрол. Той отговаря на команди и въпроси по два начина. Например, системата получава данни за предпочитанията на потребителя, включително дестинации за навигация или специални дестинации, които се записват в превозното средство, например. За друго, той получава достъп до знания от облака. Въпросът на водача се изпраща към софтуера за разпознаване на реч като пакет данни. Ако мрежовият сигнал е добър, отговорът отнема по-малко от две секунди.

Шофьорът може свободно да формулира разговорни команди – системата за разпознаване на глас разбира такива изречения като „Моля, заведете ме в хотел Adlon в Берлин“. Умният мениджър на диалог задава въпроси, ако е необходимо, позволява корекции, предлага избор и също приема да бъде прекъснат. В диалог със системата за гласов контрол, водачът може да превключва между различни области на менюто. Например, водачът може да се обади на контакт от телефонния указател и след това да използва асоциирания адрес като дестинация за навигация. Новата хибридна система за гласово управление също е свързана с медийни източници, климатична система, телефонни функции и избрани услуги за свързване на Audi.

Related Articles

Вашият коментар