Виртуални външни огледала

Виртуалните външни огледала правят своя дебют на производствения модел в Audi e-tron . Тяхната плоска поддръжка включва малка камера с разделителна способност от 1280 х 1,080 пиксела в шестоъгълния си край. Яркостта на изображението се настройва автоматично за условията на околната среда, като например при шофиране през тунел. Функция за отопление предпазва камерата от мъгла над или замръзване. Всяка поддръжка включва и LED индикатор и по желание камера TopView. В сравнение със стандартните огледала, виртуалните външни огледала намаляват ширината на Audi e-tron с 15 сантиметра (5,9 инча) . Те могат да се сгъват ръчно като конвенционалните външни огледала.

В автомобила обработените изображения на камерата се показват на OLED дисплеи с висок контраст (OLED = органични светодиоди). Те имат диагонал от 7 инча, резолюция от 1280 х 800 пиксела, автоматично регулиране на яркостта и технология за сензор за близост. Ако водачът премести пръста си към повърхността, се активират символи, с които водачът може да препозиционира изображението. Функция за превключване позволява на водача да регулира и виртуалното огледало от страната на пътника.

Благодарение на сложната обработка на изображенията, дисплеите осигуряват значително по-добро изображение от конвенционалното огледало в определени ситуации, например при пряка слънчева светлина. Огледалата се настройват автоматично в три ситуации на шофиране: магистрала, завиване и паркиране. Изгледът на магистрала се появява, когато водачът пътува над 90 km / h (55,9 mph) и навигационните данни съобщават, че автомобилът е на магистралата. Зрителното поле е намалено, така че водачът да може по-добре да преценява скоростите, когато шофира бързо – други превозни средства след това изглеждат по-големи на дисплея. Ако водачът сигнализира за намерение да завие или промени лентите, като посочи, индикаторният изглед разширява детайла на изображението от съответната страна. Това намалява сляпото петно. Ако водачът избира заден ход, изгледът на бордюра подобрява видимостта за маневриране и паркиране. Изображението е удължено надолу – подобно на функцията за автоматично спускане с конвенционално външно огледало. Дисплеят визуализира мигача като зелен контур на външната му рамка, а също така показва известия от асистента за смяна на пътната лента на Audi и предупреждението за излизане.

Related Articles

Вашият коментар