Виртуалният дисплей на Audi

Виртуалният дисплей на Audi е изцяло цифров инструмент с 12,3-инчов TFT екран. В зависимост от модела той има резолюция от 1440 х 540 пиксела или пълна HD резолюция от 1 920 х 720 пиксела. Графиката на дисплея е изключително остра и силно детайлна.

Дисплеят показва широк спектър от информация ясно и с чисти, остри, много подробни графики. Тя включва традиционните данни за скоростта и оборотите, както и информация за навигацията, медиите и системите за помощ на водача. По долния ръб са показани фиксирани индикатори; те показват външната температура, време и показанията на одометъра, както и предупредителни и информационни символи. Изображението се опреснява 60 пъти в секунда, така че виртуалната игла на брояча на оборотите да проследява гладко и много точно.

Водачът може да използва бутона View на мултифункционалния волан, за да превключи виртуалния пилотски кабин на Audi между два изгледа: Докато тахометърът и скоростомерът се показват като големи габаритни номера в режим на шофиране, централен прозорец доминира в режим на инфотейнмънт. Той създава голям етап за навигационната карта или за списъци в областта на телефона, радиото и аудиото. В този случай тахометърът и скоростомерът се показват като малки инструменти за набиране. В моделите S и RS и двата изгледа имат специфични червени графични детайли. В MMI също може да бъде избрано оформление на производителността, където централният фокус е тахометърът, показан като квадратна графика, а производителността и въртящият момент като проценти.

  Виртуалният дисплей на Audi има още два изгледа, които водачът може да зададе в MMI. В допълнение към оформлението Sport – според изгледа в моделите S – има графичен дисплей с особено динамичен дизайн: RPM и скоростта са показани тук като лентови диаграми с ъглови червени графични елементи.

Related Articles

Вашият коментар