Безжично зареждане на Audi

Батериите на някои модели Audi e-tron могат да се зареждат индуктивно от Audi Wireless Charging (AWC) в близко бъдеще. Тази нова, удобна технология за зареждане включва използването на подложка, която индуцира променлив ток във вторичната намотка, монтирана в колата под предния мост. След като водачът постави колата над пода, с визуална помощ на MMI, осигурена от системата за паркиране, зарядната бобина на зарядната станция автоматично се разширява нагоре и стартира процеса на зареждане с 3.6 кВт.

Променливото магнитно поле индуцира променливо напрежение във вторичната намотка, монтирана в подлеза на превозното средство през въздушна междина. Вградената електроника преобразува променливия ток в постоянен ток и го подава в електрическата система с високо напрежение. Ефективността на преноса на енергия от електрическата мрежа към батерията е повече от 90 процента. Веднага след като батерията е напълно заредена, процесът на зареждане спира автоматично и бобината на станцията за зареждане автоматично се прибира. Водачът също може да прекъсне процеса по всяко време.

AWC технологията е идеална за домашен гараж или офис паркинг. Работата му не се нарушава от дъжд или тънък слой сняг. Технологията е подходяща за външна употреба и е защитена срещу кражба чрез винтови болтове в земята. Няма риск за хора или животни, защото магнитното поле се генерира само когато автомобил е разположен над подложката и процесът на зареждане активно протича. Концепцията за безопасност се закръгля чрез откриване на метални предмети и механична защита от щипки.

Related Articles

Вашият коментар