Адаптивно въздушно окачване

Адаптивното въздушно окачване – система с въздушно окачване с контролирано амортисьори – предлага широка гама между плавно движение и спортно управление. В зависимост от скоростта и предпочитанията на водача, той индивидуално настройва височината на возене според пътните условия. Въздушното окачване предлага и контрол на нивото като функция от натоварването.

Системата е проектирана по различен начин за различните индивидуални продуктови линии. В амортисьорите на предното окачване въздушните пружини заграждат амортисьорите. В повечето модели тези два компонента се реализират отделно в задното окачване. В Audi A8 (2017) обаче на задното окачване са монтирани и пневматични подпори. Ориентацията на монтажа на компресора и броят на резервоарите под налягане, които трябва да се запълнят, също се различават в зависимост от модела.

Централният блок за управление на шасито, електронната платформа на шасито (ECP), индивидуално контролира функцията на амортисьорите на всяко колело на цикли от порядъка на милисекунди – според състоянието на пътната настилка, стила на шофиране и режима, който водачът задава в Динамично управление на системата за задвижване на Audi. Соленоидните амортисьорни клапани варират обемния поток на хидравличната течност.

Related Articles

Вашият коментар